Annons
Annons

Stickfika med citron

Enkla och snabba bakrecept kan man aldrig få för många av. Prova mina citronmuffins till helgens stick- och fikastunder :)!

Hej! Det var ett tag sedan jag bidrog med ett recept till Stickcaféet men nu kommer det! Precis i tid till helgens goda stick- och virkstunder. Jag ligger i med mitt första stora virkprojekt, en ljuvlig storkofta som du också snart får mönstret till i tidningen!  Här kommer då mitt recept på superenkla, snabbakade muffins med smak av citron och vanilj. Bara att röra ihop och grädda. Tolv stycken blir det och de smakar underbart med kaffe, te eller kall mjölk…
Fin handarbetshelg på er!

Annons

Malin

FullSizeRender

SÖTA MUFFINS med syrlig citronsmak

Sätt ugnen på 225 grader. Smält 75 g äkta smör. Blanda 3 dl vetemjöl med 2 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och rivet skal från 1 stor citron. Rör ner 2 ägg, 1 dl gräddfil och saften från 1/2 citron. Blanda om till en slät smet, klicka ut i 12 stadiga muffinsformar (gärna i en muffinsplåt!). Strö rejält med pärlsocker över. Grädda mitt ugnen i 12–15 minuter.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)AnnonsAnnons

Senaste från Allers