Annons
Annons

Sprid lite kakglädje!

Vad roligt att ni är så många som vill vinna bok och garn! Och har du inte mejlat in ditt namn till mig ännu så finns det fortfarande tid (se föregående inlägg här på bloggen!). Under tiden vill jag bjuda på bondkakor här i Stickcaféet. Ja, inte jag utan min bakglada systerdotter Clara. Hon bakade burken full till mormor och morfar förra helgen. Hovleverantör av just bondkakor till morfar är annars min kusin Lena i Ulricehamn. Men att ha två leverantörer av det man gillar mest är ju inte fel. Misstänker att kakburken redan är tom… Här kommer ett recept på läckra bondkakor. Bara att baka, bjuda och njuta!

Annons

GODA KLASSISKA BONDKAKOR Vispa 100 g smör, 1 dl strörörsocker och 1 msk ljus sirap mjukt och poröst. Blanda i 2 1/2 dl vetemjöl och 1/2 tsk bikarbonat. Blanda för hand ner 1/2 dl hackad, oskalad sötmandel. Forma degen till en rulle, ca 4 cm i diameter, vira in i plastfolie och lägg den kallt i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 7–10 minuter.

Goda klassiska bondkakor

Vispa 100 g smör, 1 dl strörörsocker och 1 msk ljus sirap mjukt och poröst. Blanda i 2 1/2 dl vetemjöl och 1/2 tsk bikarbonat. Blanda för hand ner 1/2 dl hackad, oskalad sötmandel. Forma degen till en rulle, ca 4 cm i diameter, vira in i plastfolie och lägg den kallt i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 7–10 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)AnnonsAnnons

Senaste från Allers