Annons
Annons

Fika, prata, sticka

Edinburgh visade sig kanske inte från sin bästa sida i helgen… Men sådana fina dagar ändå! Besökte slottet som sig bör, köpte underbara garner och fikade på Elephant&Castle. Där som JK Rawling skrev om Harry Potter. Ett mysigt litet ställe som påbjöd samtal ”in real life” och inte via mobiler och surfplattor. Sympatiskt eller hur? Vad landade på min tallrik då? Jo en av de bästa morotskakor jag smakat. Skickar med ett recept på en som också är väldigt god :).
Ha en fin stickhelg, lucia och tredje advent!
Malin

Annons

IMG_2435

MOROTSKAKA med valnötter och glasyr

200 g smör
2 dl socker
1 dl råsocker
3 ägg
4 dl finrivna morötter
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk malen kanel
1 dl hackade valnötter
1 dl mjölk
GLASYR
200 g philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronsaft
GARNERING
1/2 dl hackade valnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 25 cm i diameter. Rör matfettet, sockret och råsockret ljust och poröst.
2. Vispa äggen till ett vitt och luftigt skum i en annan bunke med ren visp.
3. Vänd ner de finrivna morötterna i smörblandningen.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner dem. Tillsätt även valnötshacket. Häll ner mjölken och rör smeten slät. Vänd varsamt ner de uppvispade äggen.
5. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn efter med en provsticka.
6. L åt den nygräddade kakan svalna en stund i formen, stjälp därefter upp den att kallna.
7. Glasyr: Blanda philadelphiaosten och smöret till en slät kräm. Blanda ner florsockret och smaksätt med citron. Strö hackade valnötter över.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers