Annons
Annons

En tur med tur!

”Vad är Ales stenar mot ett ullspinneri…”, sa grannen ironiskt när han, min sambo, tonårssonen och jag åkte vidare på gårdagens utflykt. Jag satt oerhört glad och nöjd i baksätet (med ett sticke förstås) efter ett spontant besök på spinneriet Alpaca of Sweden på skånska Österlen. Det var på vägen från Ales stenar mot skördemarknad i Borrby, som skylten märkt med ”Spinneri” dyker upp. Den snälla och tålmodiga chauffören (= sambon) gör avstickaren in på lilla grusvägen. ”Ska bara titta en minut”, meddelar jag. En minut som säkert blev runt trettio… Tur för mig att vädret var på topp och platsen så fin. På bilden står innehavaren Madeleine i sitt spinneri/butik. ”Vår tanke är att vara en länk i ett hållbart samhälle där alpacka- och fårbönder ska kunna erbjudas närproducerad förädling av sin ull. Spinneriet är flexibelt och kan ta emot såväl mindre som större partier. Vi kommer att utveckla service och produkter i spinneriet för att möta det växande intresset för ekologisk, inhemsk produktion och design.” Härligt eller hur? Jag köpte garn som räcker till ett par rejäla pulsvärmare och som jag tänkte lotta ut här på Stickcaféet nästa vecka. Håll utkik!

Annons

IMG_1364

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)AnnonsAnnons

Senaste från Allers