Annons
Annons

Sött & snabbt till fikat!

SnabbmuffinsJag vet inte hur många gånger jag rört ihop den här muffinssmeten när det behövts något supersnabbt till fikat. Och faktiskt tror jag inte att de blivit misslyckade en enda gång. Originalet säger kardemumma som smaksättare men jag har med provat med blåbär, äppelklyftor och citrusskal också – gott, gott, gott! Här är det trogna receptet:

12 SNABBA MUFFINS
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 3 dl vetemjöl med 2 dl socker, 1 msk nystött kardemmumma, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bikarbonat och 1 krm salt. Rör ner 2 ägg, 1/2 dl rapsolja och 1 dl filmjölk. Fördela smeten i 12 formar i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna och pudra dem med florsocker vid servering. (Dessa muffins fick bli extra festfina med en liten blomma av marsipan!)

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers