Annons
Annons

Mmmint & choklad

Efter alla kanelbullar kan det väl smaka gott med världens godaste chokladmuffins till helgens mysfika. Är du som jag en mintfantast toppar du dem med after eight som får smälta på ”efter-gräddningen-värmen”. Med gofika som sällskap ska jag sticka hela helgen. Fair isle-tröja, knit along-kofta och en tjock halsduk till nya vinterjackan… Alla projekten lika roliga så inget lär bli klart men det gör inget. För mig är oftast vägen målet med stickningen.

Ha en fin hösthelg,
Malin

IMG_1773

Chokladmuffins med minttopp

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop 3 1/2 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 3/4 dl kakao 2 tsk bikarbonat och 1 nypa salt i en bunke. Rör ihop 2 ägg, 3 msk flytande margarin och 1 1/2 dl mjölk i en bunke. Blanda sedan ner äggblandningen i mjölblandningen. Hacka och vänd ner 80 g mörk choklad (70%). Fyll ca 10 muffinsformar till 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 20 minuter. Lägg en after eight-platta på varje direkt efter gräddningen och strö  lite mint- och chokladkross på.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers