Annons
Annons

Gillar du goda bullar?

bulleblogg

Även om baklusten inte ligger på topp när det är 30 plusgrader är man ju allt som oftast fikasugen… Därför köpte min kompis Lena och jag varsin sådan här gobulle, från nyöppnade bageriet, till gårdagens stickstund. En perfekt bakad vetebulle med blåbärssylt och mandelmassa. Inspirerad av denna bjuder jag idag på receptet till systerdotterns favoritbulle med Nutella – det är ju också gott!. Men var det blåbärssylten som gjorde dig baksugen? Bara byt ut Nutellan mot sylten. Ha en god och glad helg alla!

CLARAS GODBULLAR (30-35 st)
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
1–2 tsk malen kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

FYLLNING & GARNERING
150 g mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
ca 200 g rumsvarm Nutella
ägg till pensling, pärlsocker eller flagad mandel

  1. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt tillsammans.
  2. Smula jästen och lös upp den i mjölkblandningen. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet i omgångar till en smidig deg och arbeta den i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Riv mandelmassan och blanda den med smöret.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den med mjuk hand i någon minut. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut en bit i taget till en platta, ca 35×35 cm. Bre ut mandelmasseblandningen på plattans undre del och bre Nutella på den övre. Rulla ihop, skär ca 2 cm breda skivor och lägg i bullformar. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker eller mandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 10– 12 minuter.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers