Annons
Annons

Fredagsfika eller helgcafé?

limeblogg

Häromdagen köpte jag en jättefin kakform på Erikshjälpen. Klassisk och lite större än vanligt. Perfekt att använda när vi är många runt bordet tänkte jag. Invigde den igår och här är resultatet. En sommarmjukis med smak av lime, vanilj och bittermandel. Här får du receptet om du har lust att baka något gott till helgen.

MJUK KAKA MED LIME

100 g smält smör

4 ägg

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

2 lime

3 finrivna bittermandlar

1 burk lätt-créme fraiche

3 1/dl vetemjöl

1/2 dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

GLASYR & GARNERING

3 dl florsocker + saften av 1/2 lime och ett par droppar vatten, rivet limeskal.

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Smöra och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt vitt och fluffigt.

2. Riv limeskalet på båda limefrukterna. Spara ca 1/3 till garnering och rör ner resten tillsammans med saften från 1 lime, bittermandeln, creme fraichen och smöret.

3. Blanda mjölsorterna och bakpulvret och rör varsamt ner i äggsmeten.

4. Grädda kakan till gyllenbrun färg, ca 35 min. Låt svalna innan du rör ihop den tjocka glasyren och pyntar med limeskal.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers