Annons
Annons

En härligt god Nötäpplekanel-kaka

IMG_1343

Idag bjuder jag på ett recept jag själv blev bjuden på i lördags hemma hos stickkompisen Lena. En saftig, smakrik kaka som också visade sig vara väldigt lättbakad! Receptet hade hon i sin tur fått från en äldre släkting. Det är ju alltid ett gott tecken när ett recept lever vidare år efter år, eller hur… Tog en bild på sista biten ihop med en av sommarens sist blommande pelargoner. Så här snor du ihop den goda kakan:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält 75 g smör. Skala och klyfta 2-3 äpplen. Blanda 3 dl mjöl, 1 1 /2 dl socker, 1 1/2 tsk bakpulver och 2 tsk kanel. Rör ner smöret och 1 1/2 dl mjölk. Häll upp i en rund form, stick ner äppelklyftorna och strö över grovhackade nötter, kanel och socker. Klicka över lite smör. Grädda i 20-25 minuter. Klart för fika!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers