Annons
Annons

Caféets bästa banankaka

Stickcafé i veckan eller till helgen? Använd ett par övermogna bananer och gör en saftig kaka som håller länge. Så god att mumsa på mellan varven...

IMG_2056

Kryddig kaka med banan

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar botten. Vispa 1 dl strösocker, 2 dl florsocker och 150 g rumsvarmt smör vitt och fluffigt. Mosa och rör ner 2–3 väl mogna bananer och 2 ägg, ett i taget. Blanda 2 dl vetemjöl med 1 dl grahamsmjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk kanel, 1 tsk kardemumma och 1 tsk ingefära. Rör ner mjölblandningen i smeten. Häll upp i formen och strö mandelspån och solrosfrön över. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Servera med glass, vispad grädde eller uppvispad crème fraîche!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons



Annons

Senaste från Allers